Psal se rok 2009

16.01.2014 12:03

Sezonu zahajuje spolek hned v únoru, kdy odehrál představení 15.2. v Libošovicích - Čertovský telefon, představení 28.2. ve Veneřicích - Úsměvy a kordy . V březnu proběhl takový malý maratónek: 28.3. dopoledne absolvuje spolek představení v Turnově - Čertovský telefon a se stejným představením ještě téhož dne vJesenným.Následující víkend odehrál Čertovský telefon také v Olešnici.

V květnu představuje Karlos Souček členům spolku autorský scénář Kravská opera.V počátku se muselo překonat několik překážek.Ukázala se absence ženských rolí,neboť jediné samice na divokém západě jsou buď krávy na pastvě nebo prostitutky v baru. Karlos hbitě připsal pár scén v nichž mohly ve dvojrolích excelovat všechny členky spolku.......šily se kostýmy......šily se masky. S posledními zásadními změnami pomohl Honza Randák, který má dlouholeté zkušenosti s loutkovým divadlem a ty se pochopitelně náramně hodily.Premiéra se odehrála na Pohoři 8.srpna 2009 a byla věnována novomanželům Močubovým jako svatební dar.

Závěr roku patřil veliké události. 21.11 2009 se konala Oslava 100. výročí založení divadelního spolku                v Olešnici. Zároveň byla slavnostně odhalena původní zrekonstruovaná opona!

Divadelni spolek Jirasek Divadelní spolek Jirásek,
pan Miloš Marek